Ruotsalan erottamisesta ja mielipiteenvapaudesta

Ruotsalan tapauksessa nettikadun lynkkausinnostus taisi jo lähteä vähän ylikierroksille. Se on ymmärrettävää, että Pori Jazz katsoi, ettei voi syntyneessä tilanteessa enää valittua toimitusjohtajaansa pitää. Kohuhan saattoi jo uhata juhlien tulevaisuutta. Mutta nettikirjoittelijoiden ja median pitäisi muistaa, että Suomessa on edelleen mielipiteen ja uskonnon vapaus.

Suomessa on ihan ok olla homo, homojen eheyttämisen kannattaja, kommunisti, kapitalisti, rajakki, suvakki, eivätkä henkilökohtaiset mielipiteet ole kelvollinen peruste irtisanomisille. Toimitusjohtaja on tietenkin hieman eri asia. Potkut tulee jos homma ei toimi, mistä tahansa syystä. Aatteeellisen yhdistyksen palveluksessakin voisi edellyttää jonkin taosista ideologian tunnustamista. Mutta Pori Jazz on kai koko kansan juhla, ilman mitään erityistä ideologiaa, joten ainakaan minua ei häiritse, vaikka toimitusjohtajan mielipiteet poikkeaisivat omistani, kunhan hän hoitaa hommansa kunnolla ja tasapuolisesti.

Olen lähinnä Voltairen linjoilla, eli puolustan kenen tahansa oikeutta olla omaa mieltään, vaikka olisinkin eri mieltä itse. Toivotavasti nettijoukot eivät katso tästä lähin oikeudekseen vaatia kenen tahansa sellaisen ihmisen eroa, jonka mielipiteistä ne eivät pidä, ja jonka työnantajaa he kykenevät painostamaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu